Ürün
Articles İşletmeler İçin En iyi Görüntülü Arama Programları - 2024

İşletmeler İçin En iyi Görüntülü Arama Programları - 2024

En Uygun Araç Bulun
Özgür Kurt
12 dakikalık
212
Güncellendi: Ağustos 16, 2024
Özgür Kurt
Güncellendi: Ağustos 16, 2024
İşletmeler İçin En iyi Görüntülü Arama Programları - 2024

2021’de neredeyse tüm beyaz yakalıların görüntülü konuşma yapmak zorunda kaldığı dönemi hatırlıyor musunuz? Hemen hepimiz evden çalışmayı daha kolay hâle getirecek şeyler kullanmaya başlamıştık ve görüntülü arama programları bu listenin ilk sırasında yer alıyordu.

Pandemi sona erdi ancak görüntülü arama araçlarına olan talep devam ediyor. Bunun nedeni, evden çalışmanın hibrit bir model olarak giderek daha çok benimsenmesi. Diğer bir deyişle, kapanmalar sona ermiş olsa bile, uzaktan çalışmaya devam eden büyük bir kitle var ve hem iletişimi hem de iş birliğini kolaylaştıracak araçlara ihtiyaç duymaya devam ediyorlar.

Burada, 2024 itibariyle en kullanışlı ve en popüler görüntülü arama araçlarının güncel bir listesini paylaşarak bunu yapabilmenize yardımcı olmayı hedefliyoruz. İster toplantılar düzenleyin ister sohbet edin ister sadece ses ile iletişim kurun, bu programlar dünyanın farklı köşelerindeki kişilerin bile sağlıklı bir iletişim kurmasını sağlayacaktır.

Listemizde elbette Bitrix24’e de yer veriyoruz. İş birliği odaklı platformumuz, canlı yayın, sohbetler, telefon görüşmeleri, görüntülü aramalar ve daha fazlasına tek bir yerden ulaşmanızı, yani çevrimiçi toplantı araçlarını kolayca kullanmanızı sağlıyor. Dilerseniz aramıza hemen katılıp neden her türden ve büyüklükten işletme için ideal seçim olduğumuzu kendiniz görebilirsiniz!

cdc0b0b6-9642-43b6-bb4e-5b8e5f2be467.png

Video çağrısı programı nedir?

"Video konferans" olarak da bilinen bu programlar, fiziksel konumdan bağımsız olarak gerçek zamanlı olarak sesli arama veya görüntülü görüşme yapabilmenizi sağlayan çevrimiçi araçlardır. İletişim kurmanın ötesinde, dosya paylaşımı ve ekran paylaşımı gibi ek özellikler de sunabilirler. Uzaktan çalışan ekipler için vazgeçilmez bir araç olmalarının yanı sıra, yüz yüze görüşemediğiniz ancak bağlantı kurmak istediğiniz müşterilere ulaşabilmenizi de sağlarlar.

Bir video çağrısı programı üretkenlik ile iş birliğini artırır, çalışma arkadaşlarınızla daha fazla etkileşim kurma fırsatı sunar ve bunların hepsini bulunduğunuz yerden (yani ofise gitmeden) elde etmeniz mümkün olur. Ancak bu faydaların tümünü elde edebilmek için sundukları özellikler dikkatlice incelenmelidir. Bulduğunuz ilk programı kullanmaya başlarsanız, görüntülü görüşmeler yapmak eziyete bile dönüşebilir.

Şirket İçi İletişiminizi En Üst Seviyeye Taşıyın

Bitrix24 En İyi Çevrimiçi İş Birliği Programı

Ücretsiz Kaydol

Sesli ve görüntülü aramalar yaparak elde edebilecekleriniz

Görüntülü görüşmeler yapabilmek doğal olarak pek çok avantaj sunar ancak en büyük faydalarını şöyle belirtebiliriz:

Uygun maliyetle ekip arkadaşlarınızla, diğer meslektaşlarınızla, müşterilerle ve daha pek çok kişiyle yüz yüze iletişim kurabilmenizi sağlarlar. Göz teması kurarak, yüz ifadelerimiz ile beden dilimizi kullanarak etkili bir şekilde iletişim kurabiliriz ancak telefonla veya e-postayla bunu yapamayız. Görüntülü arama yapmak, bir telefon görüşmesinden veya e-posta mesajından daha kişiseldir. Ayrıca zaman kaybetmeden görüşme yapmamızı sağladıkları için çok daha verimlidirler.

Video çağrıları, diğer iletişim yöntemlerine göre iş birliğini daha fazla teşvik eder. Bir proje için e-posta göndermeyi mi tercih edersiniz yoksa görüntülü görüşme yaparak daha etkili bir iletişim kurmayı mı? Görüntülü arama yapmak, ekip arkadaşlarınızla da daha kişisel düzeyde bir bağ kurabilmenizi sağlar.

Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi, herhangi bir programı seçemez ve sadece ücretsiz yazılımlarla yetinemezsiniz. Bir işletmenin kendisine en uygun video çağrısı programını seçerken pek çok farklı özelliği dikkate alması gerekir. Bunların ne olacağına kendi ihtiyaçlarınıza göre karar vermelisiniz, ancak aşağıda paylaşacağımız listede yer alan seçeneklerle başlayarak arayışınızı çok daha kısa bir süre içinde tamamlayabilirsiniz.

Bir video çağrısı programı seçerken dikkat etmeniz gerekenler

Bir video çağrısı programı seçerken dikkat etmeniz gereken her şeyi aşağıda bulabilirsiniz. Bunlar, listemizi oluştururken bizim de dikkate aldığımız kriterleri oluşturuyor.

Video kalitesi. Burada sadece ekrandaki kişilerin ne denli net göründüğünden bahsetmiyoruz. Bu da elbette önemlidir, ancak asıl önemli olan programın video kalitesini farklı bağlantı hızlarına göre sorunsuz şekilde uyarlayabilmesidir. En net görüntü bile ikide bir donuyor veya pikselleşiyorsa ideal bir deneyim elde etmek mümkün olmayacaktır. Ekibinizdeki herkesin farklı bir bağlantı hızı olacağını unutmayın. Bazıları 3G, bazıları 5G, bazıları DSL kullanacaktır. Dünyanın en net görüntüsünü sunamıyor olsa bile bir program tüm bu farklı hızlar için kesintisiz bir video akışı sağlıyorsa, ona öncelik vermenizi öneririz.

Ek özellikler. Amacınız sadece bir kamera açarak görüntülü görüşme yapmak olmamalıdır. Bir işletmenin tek ihtiyacı bu olsaydı, hepimiz akıllı telefonlarımızın kamerasını kullanarak bunu yapabilirdik. İşletmeler için tasarlanan görüntülü ve sesli arama programlarının ek hizmetler de sunuyor olması gerekir. Örneğin toplantılar oluşturmayı, toplantıya katılmayı, aramayı yönetmeyi, ekran ve dosya paylaşımı yapmayı kolaylaştıran özelliklere sahip olmaları şarttır. Kamera kapalıyken mesaj gönderebilme seçeneğini sunan programlar özellikle kullanışlıdır zira yazılı ve sesli grup iletişimini tek bir yerden yürütebilmenizi sağlarlar.  Bu bağlamda, video kayıt seçeneğinin belki de en faydalı özellik olacağını unutmayın, zira bu sayede bir toplantıya katılamayanlara kaydını gönderebilirsiniz.

İşletmeler i̇çin video çağrısı programları

Bu listedeki seçenekleri belirlerken sundukları özellikleri, fiyatlarını, destekledikleri platformları ve popülerliklerini dikkate aldık. Birini seçip hemen kullanabilirsiniz, ancak Bitrix24 dışındaki programların vadettikleri gibi çalışacakları ve/veya sorunsuz bir deneyim sağlayacakları konusunda herhangi bir garanti sunmadığımızı unutmayın. Paylaştığımız bilgileri herkese açık resmî web sitelerinden topladık, hep aynı kalacaklarını da garanti edemeyiz.

Bitrix24

Fiyat: Yıllık aboneliklerde aylık 43 USD'den başlıyor

Desteklenen Platformlar: Microsoft Windows, macOS, Linux, iOS, Android

Görüntülü çağrılar, Bitrix24'ün sunduğu sayısız özellikten sadece biri. Platformumuz, iş birliğini ve takım çalışmasını her bakımdan kolaylaştıracak bir uygulama olarak tasarlandı ve onunla pek çok farklı şey yapabilirsiniz. Ancak şimdilik sohbet ve video konferansa odaklanalım. Bitrix24 bu ikisi hakkında da heyecan verici özellikler sunuyor.

Video çağrıları için üst düzey güvenlik ve uyumluluk sunan VP8 kodlayıcısını kullanıyor ve HD kalitesinde minimum 30 FPS yayın sağlıyoruz. HD kalitesinde görüşmek için 1-2 Mbps veri hızında bir internet bağlantısı yeterli, ancak platformumuz daha düşük çözünürlüklerde 0.1-0.5 Mbps veri hızlarını bile destekliyor. Diğer bir deyişle, dial-up (çevirmeli) bağlantılarda bile görüntülü görüşebiliyorsunuz.

Bitrix24 ile birebir görüşmeler veya grup görüşmeleri yapabilirsiniz. Görüşme süresi bakımından herhangi bir sınırlama yok ve ücretsiz sürümümüzde bile 12 kişiye kadar destek veriyoruz. Ücretli sürümümüzde ise, bu sayı 48 kişiye kadar çıkıyor. Çağrı penceremiz ızgara tasarımına sahip ve ekran paylaşımı, belge paylaşımı, video kayıt özelliklerini destekliyor. (Kayıt özelliğinin yalnızca masaüstü sürümümüzde kullanılabildiğini unutmayın.) İletişimi kesmeden konuşabilmeniz için, çağrılara “el kaldırma” özelliğini ekledik. Konuşmak istediğinizi belirtmek için bir düğmeye basarak avatarınızın yanında bir el simgesinin çıkmasını sağlayabilirsiniz. Bu, diğer katılımcıların niyetinizden haberdar olmasını sağlıyor.

Zoom ile entegre ederek de kullanabileceğiniz video çağrılarımız, görüşme devam ederken belgeler ve tablolar üzerinde çalışabilmenizi ve önceki toplantıların kayıtlarına göz atabilmenizi de sağlıyor. “Toplantının özeti” düğmesine tıkladığınızda, yeni bir özet yaratmak için kullanabileceğiniz şablonlar arasından seçim yapabilirsiniz. Açtığınız bir belge veya tabloyu diğer katılımcılarla paylaşmanız da mümkün. Ekran paylaşımı ise gerçek zamanlı gerçekleşiyor ve tüm kişilerin birbirlerinin ekranlarını gerçek zamanlı görebilmelerini sağlıyor.

Bitrix24'ün video çağrıları, platformumuzun dâhilî bir özelliğidir ve pek çok farklı modülümüzden otomatik olarak ulaşılabilecek şekilde tasarlanmıştır. Örneğin mesajlaşma modülümüzde ekip arkadaşlarınızla yazılı konuşurken görüntülü görüşmeye geçiş yapabilir, başka bir modülümüzün içerisinden de bir video çağrısı başlatabilirsiniz.

Google Meet

Fiyat: 100 katılımcıya dek ücretsiz, ancak katılımcı sayısını artırmak ve kaydetme gibi ek özelliklerden yararlanmak için Google Workspace aboneliği satın alınmalı (yıllık aboneliklerde, kullanıcı başına 12 USD'den başlıyor).

Desteklenen Platformlar: Microsoft Windows, macOS, Linux, iOS, Android

Amacı sadece görüntülü görüşme yapmak olan küçük ölçekli işletmeler için Google Meet iyi bir seçenek olacaktır. Bunun nedeni, belirli sınırlar içerisinde tamamen ücretsiz kullanılabiliyor olması. Ücretsiz olmak, elbette önemli bir avantaj ancak görüntülü görüşme yapma dışında bir şey elde edemiyor olduğunuzu da belirtmemiz gerekiyor. 100 kişi makul bir sınır ve çoğu işletme için fazlasıyla yeterli olacaktır, ancak videoyu kaydetme ve toplantı özeti oluşturma gibi ekstra özellikler için Google Workspace aboneliği satın almanız gerekiyor. Ayrıca, desteklenen maksimum kişi sayısının 250 olduğunu unutmayın. Bu yüksek bir sayı gibi gelse de, web seminerleri gibi özel durumlar için yetersiz kalabilir.

Ücretsiz sürümün video kalitesi bakımından farklı bağlantı hızlarında bile iyi bir iş çıkardığını söyleyebiliriz, makine çevirisi aracılığıyla görüşme devam ederken otomatik olarak altyazı eklenmesi de mümkün. (Ancak Türkçe için bu özellik neredeyse hiçbir zaman tutarlı şekilde çalışmıyor.) Google Meet kullandığınızda, Google ekosisteminin de bir parçası oluyorsunuz, dolayısıyla Google Docs ve Google Sheets gibi araçlardan da yararlanabilirsiniz. Örneğin oluşturduğunuz bir Google Docs dosyasını görüşme devam ederken bağlantısını paylaşarak diğer kullanıcılara da gönderebilir ve o dosya üzerinde ortak çalışabilirsiniz. Sizi satın almaya zorlamaması bu seçeneğin en önemli avantajı ancak gerçek anlamda iş birliği yapabilmek için ya ücretli sürüme terfi etmeli ya da başka bir program kullanmalısınız.

Zoom

Fiyat: Görüşme başına 40 dakikaya dek ücretsiz kullanılabilen toplantı odaları sunuyor. Ücretli planlar, yıllık aboneliklerde kullanıcı başına aylık 159.90 USD'den başlıyor.

Desteklenen Platformlar: Microsoft Windows, macOS, Linux, iOS, Android

Pandemi döneminde inanılmaz bir popülerlik kazanan Zoom, pandemide sonra da popülerliğini büyük ölçüde korumayı başardı. Ücretsiz kullanılabiliyor olması bunun en önemli nedeniydi ve bu durum hâlen geçerli. 40 dakikalık limit sizin için önemli değilse, 100 kişi ile sınırlı olmak üzere toplantı odaları oluşturabilir ve Zoom’un hemen tüm özelliklerinden yararlanabilirsiniz. Ücretli planlar, sadece 40 dakikalık sınırlamayı ortadan kaldırıyor, 5 GB bulut depolama alanı sunuyor ve “AI Companion” adında bir yapay zekâ aracı sunuyor.

Zoom’un belki de en iyi yani, ses ve görüntü kalitesi. Kendi özel kodlayıcılarını kullanarak arka plan gürültüsünü bastırıp net bir ses ve farklı bağlantı hızlarında bile temiz bir görüntü sağlıyor. Ekran paylaşımı ve toplantı kaydı özellikleri, ücretsiz sürümünde bile yer alıyor. Ayrıca, işletmeler için pek bir önemi olmasa da, görüntüye çeşitli filtreler ve efektler uygulanabiliyor.

Ancak Zoom, sadece canlı görüşmeler yapmak için tasarlanmış bir araca benziyor. Evet, gelen aramaları yanıtlamak çok kolay ve bir arama yapmak için “ara” düğmesine tıklamanız yeterli, ancak toplantılar dışında ekip arkadaşlarınızla iletişim kurmanız neredeyse mümkün değil. Dosya paylaşımı ve mesajlaşma gibi iş birliği araçları içermiyor, ayrıca bir görüşme sırasında paylaştığınız bağlantılar herhangi bir yere kaydedilmiyor. Şaşırtıcı bir şekilde, uygulama içerisinden toplantı planlamak veya devam eden bir toplantıyı özelleştirmek de çok zor. Sanki, toplantının detaylarını başka bir uygulama ile belirlemeniz ve Zoom’u sadece canlı görüşmek için kullanmanız isteniyor.

Küçük ve orta ölçekli işletmeler için iyi bir seçenek olduğu kesin, ancak iş birliği konusunda bazı sorunlar olduğunu ve zaman zaman 40 dakikadan fazla görüşmeniz gerekebileceğini unutmayın. Pandemi döneminde popüler olmasının temel nedeni, çoğu dersin zaten 40 dakika sürmesi ve bunun da tam olarak ücretsiz kullanım süresine denk gelmesiydi. Gerçek hayatta, toplantıların bir saatten uzun sürmesi beklenmedik bir durum olmayacaktır.

Skype

Fiyat: Ücretsiz

Desteklenen Platformlar: Microsoft Windows, macOS, Linux, iOS, Android

Gerçeği söylemek gerekirse, Skype’ı bu listeye dâhil etmemizin en önemli nedeni ücretsiz ve oldukça popüler olması. Bunun dışında, özellikle, diğer seçeneklerle karşılaştırıldığında, bir işletmenin ihtiyaçlarına hitap etme konusunda yetersiz kaldığını söyleyebiliriz. 50 kişi limitli çağrılar (ses veya görüntü) için herhangi bir ücret ödemeden kullanabilirsiniz. Yazılı mesajlar destekleniyor, belirli bir kullanıcıyı takip etmeniz mümkün ve ekran paylaşımı (belirli sınırlamalar dâhilinde) mevcut. Ancak hepsi bu kadar. Skype, oldukça eski bir protokol üzerine kurulu ve ses kalitesi bant genişliğine göre değişiyor. Yani yavaş bir veri hızına sahipseniz, ses kalitesi ne dediğinizin anlaşılmayacağı denli düşük olabilir. Güvenlik konusunda da modern standartların gerisinde kaldığını söyleyebiliriz. Acil durumlarda ücret ödemeden kullanabileceğiniz popüler bir seçenek olarak düşünebilirsiniz, ancak uzun vadeli bir çözüm olarak kullanmamanız en doğrusu olacaktır.

Microsoft Teams

Fiyat: Yıllık aboneliklerde kullanıcı başına aylık 4 USD'den başlıyor

Desteklenen Platformlar: Microsoft Windows, macOS, Linux, iOS, Android

90’lı yılların efsaneleri arasında yer alan Skype’ın modern özelliklere kavuşmamasının nedeni, Microsoft’un politikaları olabilir. Zira Microsoft Teams, aslında “Skype for Business” adıyla başlamış bir proje. Başlangıçtaki amacı, Skype’ın ücretli ve işletmelerin işine yarayacak özelliklere sahip bir sürümünü geliştirmekti, ancak Microsoft 365 ekosistemi ortaya çıkınca, ismi değiştirilerek bunun bir parçası hâline getirildi.

Teams, 10.000 kişi için video konferans özelliğini sunuyor ve bu oldukça yüksek bir sayı. Web seminerleri gibi özel etkinlikler için en ideal çözüm olduğunu söyleyebiliriz. Bu bağlamda, tüm programın büyük ölçekli grup çağrıları dikkate alınarak geliştirildiğini de söylemek mümkün. Örneğin bir grup kurarak 1.000 kişiyi davet edebiliyorsunuz. Bir ekip içerisinde ayrı konuşma kanalları oluşturabilir ve her birinde farklı bir projeye odaklanabilirsiniz. Bu, aynı proje içinde çalışan ancak farklı görevler üstlenen büyük ekipler için kullanışlı bir özellik olabilir. Oluşturulan gruplar içerisinde dosya ve ekran paylaşımı yapmak, toplantıların kaydını almak ve sadece yazılı mesajlar göndermek de mümkün.

Teams, tüm bu özellikleri oldukça etkileyici bir fiyatla sunuyor ancak o denli büyük bir ölçeğe sahip olacak şekilde tasarlanmış ki, pratik kullanım konusunda yetersiz kaldığı yerler de oluyor. Orta ölçekli işletmeler bile, bütçelerine uygun olsa da Teams kullanırken kafa karışıklığı yaşayabilir. Diğer bir deyişle, kullanmaya alışmak diğerlerine kıyasla daha uzun sürebilir.

Bu beş programdan biri, işletmeniz için ideal çözüm olabilir. Hepsini tek tek deneyerek kendi kararınızı vermeniz en doğrusu olacaktır. Ancak bu kadar çok seçenek arasında kafanız karıştıysa bir kez daha Bitrix24 ile başlamanızı tavsiye ederiz. Görüntülü aramalar, platformumuzun iş birliğini kolaylaştıran özelliklerinden sadece biridir. Bitrix24 ayrıca tüm sosyal medya kanallarınız için bir merkez yerine geçer, web siteleri oluşturmanızı sağlar, otomasyon sistemleriyle çalışma takibi yapar ve CRM modülüyle müşteri ilişkileri yönetimini çok daha kolay hâle getirir. Hem küçük hem de büyük ölçekli işletmeler için pek çok araç sunuyoruz. Aramıza bugün katılarak hepsini keşfedin!

Şirket İçi İletişiminizi En Üst Seviyeye Taşıyın

Bitrix24 En İyi Çevrimiçi İş Birliği Programı

Ücretsiz Kaydol

En Popüler
Veriye Dayalı Pazarlama
Yapay Zekâ ile Video Oluşturma: En İyi 4 Uygulama
Küçük İşletmelerin Büyümesi
2023'te Yapılacak 25 Küçük İşletme Fikri
YZ, Makine Öğrenimi ve Büyük Verinin Gücü
En İyi ChatGPT Alternatifi Hangisi?
Satış ve Gelir Artışı
E-Ticaret İçin Türkiye'den Kullanılabilecek En İyi 7 Ödeme Sağlayıcı
CRM ile Satışları Artırın
CRM Yazılımlarının Yapabileceği ve Yapamayacağı 6 Şey
İçindekiler
Video çağrısı programı nedir? Sesli ve görüntülü aramalar yaparak elde edebilecekleriniz Bir video çağrısı programı seçerken dikkat etmeniz gerekenler İşletmeler i̇çin video çağrısı programları Bitrix24 Google Meet Zoom Skype Microsoft Teams

Bitrix24'e şimdi tam erişim sağlayın ve işinizi geliştirin

15.000.000 'dan fazla şirket tarafından güvenilir

Bunları da beğenebilirsiniz
Bloglar
Web Seminerleri
sözlükçe

Free. Unlimited. Online.

Bitrix24, herkesin birbiriyle iletişim kurabileceği, görevler ve projeler üzerinde çalışabileceği, müşteri yönetimi ve daha pek çok işlemi gerçekleştirebileceği bir platformdur.

Ücretsiz başlayın
Bunları da beğenebilirsiniz
AI Destekli İK Yazılımları Uzaktan Çalışanları Nasıl Kontrol Edebilir?
Uzaktan Başarılı Olun
AI Destekli İK Yazılımları Uzaktan Çalışanları Nasıl Kontrol Edebilir?
12 dakikalık
Online Satış Toplantıları için En Etkili 10 İpucu
Satış ve Gelir Artışı
Online Satış Toplantıları için En Etkili 10 İpucu
12 dakikalık
Çalışan Oryantasyonunda Yapay Zekâ ile Verimliliği Artırın
YZ, Makine Öğrenimi ve Büyük Verinin Gücü
Çalışan Oryantasyonunda Yapay Zekâ ile Verimliliği Artırın
12 dakikalık